Leidit, 8 kk: kehitystä ja keekoilua


Meillä on lähes 8-kuukautisia leidejä talossa. Kuukausien kanssa samassa suhteessa lisääntyy touhottaminen, ruokalajit, lelut, uudet taidot ja myös stressi siitä, milloin pitäisi tietää, kuinka aikoo palata töihin.

Sain eilen Kelasta lapun, että vanhempainvapaa loppuu kolmen kuukauden päästä ja meinasin seinään lentää. Ei todellakaan lopu! Meillä on nyt kaksi, extrakuukautta joskin loppupäästä täytyy luovuttaa isälle se 12 päivää, jotta hän on oikeutettu myös isäkuukauteen. Mitähän tuollakin haetaan?

Jotenkin surullista ajatella, että joutuisin laittamaann nämä mussukat hoitoon alkukesästä. Ei tule kuuloonkaan. Juuri kun he ovat kasvaneet sen verran, että voidaan puuhailla kaikkea kivaa, tutustua toisiimme myös sanoja käyttäen ja ylipäänsä ollaan alettu vähän ymmärtää toisiamme. Todennäköisesti palaan töihin osittain ja olen osittaisella hoitovapaalla. Ei mulla ole sydäntä lähettää näin pientä kokonaan hoitooon.

Puolet viikosta kotona ja puolet töissä olisi oikein jees. Onhan meillä kuitenkin erinomainen hoitaja syksyyn asti ja toivottavasti sen jälkeenkin, vaikka hän on aloittanut opintonsa. Ehkä alussa voi olla hankalampi irrottautua mutta toivotaan yhtä rennompaa päivää viikkoon hänelle. Mä tiedän siihen ohjelmaa kyllä. 😉

Molemmat tytöt muuten ryömii ja vähän konttaakin. Lisäksi Sofia nousee näppärästi jalkojen ja käsien varaan ja työntää itseään ylös vasten sohvaa, sänkyä tai kävelytukea. Ja Ella on katsonut pari päivää silmä kovana ja nyt opettelee samaa perässä. Molemmat seisovat jämäkästä käsistä kiinni pitäessä ja istuvat todella hyvin, vaikkeivat vielä aivan osaa itse istuma-asentoon nousta.

Ymmärrettäviä tavuja on tullut paljon lisää. Ei, ei oo, joo-joo, kookko, ättä, äti, äi-ti, iti, ittä, kikka, ka-ka, laa-la-laa, dai dai, ja-ja-ja, täh-täh, yyy. Onhan noita! Sofia varsinkin kuulostaa aivan Putouksen Leena Hefner os. Herppeenluomalta eli Armi Koposelta, joka on muuten itsekin kaksonen. Tunneilmaisu on kehittynyt kovasti. Kun harmittaa, hakataan käsiä lattiaan. Kun on nälkä, osataan pyytää maitoa ja olla vihaisia, jossei heti saa. Loukkaantuessa työnnetään suu mutrulle ja uikutetaan.

Aivan ihanaa aikaa tämä lasten kanssa olo, vaikka raskasta tämä on, siitä ei pääse mihinkään. Joka ilta saa pyyhkiä hien kasvoilta, pistää vaatteet pyykkiin ja kaatua sänkyyn. Onneks mulla on tapana sit herätä yömyöhään uudelleen ja tehdä vähän omiakin juttuja. Se on tässä kaksosäitiydessä tällä hetkellä typerin puoli, ettei saa vietyä mitään tärkeitä asioita loppuun ilman keskittymisen vaikeutta. Välillä pienetkin asiat tuntuu mahdottomilta hoitaa, kun ei vaan muista/jaksa/saa aikaiseksi. Onneks meitä on kuitenkin kaksi päätä yrittämässä edes.

Öits!

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized
6 comments on “Leidit, 8 kk: kehitystä ja keekoilua
 1. Kati sanoo:

  Hei!Saat tunnustuksen eteenpäin jaettavaksi:
  Viisi inspiroivaa blogia, joilla alle 200 lukijaa
  ”Tämän tarkoituksena on ojentaa tunnustus eteenpäin viidelle inspiroivalle blogille, joilla on alle 200 rekisteröitynyttä lukijaa.”

 2. sanna sanoo:

  Lainaus: ”Sain eilen Kelasta lapun, että vanhempainvapaa loppuu kolmen kuukauden päästä ja meinasin seinään lentää. Ei todellakaan lopu! Meillä on nyt kaksi, extrakuukautta joskin loppupäästä täytyy luovuttaa isälle se 12 päivää, jotta hän on oikeutettu myös isäkuukauteen. Mitähän tuollakin haetaan?”

  Otitko selvää tästä? Eikä tää oo ihan oikein?
  Ensin noin 4 kk vanhempainrahaa, josta 1 kk ennen lap/sten syntymää.
  Sitten vanhempainrahaa 158 arkipäivää eli n 6 kk.
  Kaksosten kakkosesta lisää vanhempainrahaa 60 arkipäivää eli tästä tulee reilu 2 kk lisää. Lapset siis noin 11, 5 kk, kun rahantulo loppuu eli jos nyt ovat n 8 kk niin 3 kk päästä loppumassa.
  Musta oli ainakin ihanaa, kun KELA muistutteli asioista, muuten olisin unohtanut hakee hoitopaikat yms. ajoissa.

  Vai tarkoititko, että jatkat vain omaa lomaa?

 3. onnipotkas sanoo:

  Moiks,

  Oudointa oli, että tää oli päivytty sinne, kun likat oli 7 kuukautta. Se tais olla joku vibaus.

  Juu, mä jään osittaiselle hoitovapaalle. En raaski pirpanoita laittaa kokonaan hoitoon, vaikka meillä kotona käyvä hoitaja onkin ihana. Ajattelin tehdä seuraavan vuoden n. 20-30 h/vko asiakastilanteesta riippuen ja siitä nostan hiljalleen määrää, kun mimmit on yli 1,5 vuotta. 🙂

  Täytyy selvittää, miten noi yksityisen hoidon tuet menee Lempäälässä ja saako sieltä jotain kuntalisää tms., kun on osittaisella hoitovapaalla.

  -P

 4. onnipotkas sanoo:

  Kiitos Kati! Palaan tunnustukseen. 🙂

 5. Heli sanoo:

  Leena Hefner os. Herppeenluoma – Armi Toivanen, ei Koponen 😉 Pisti silmään….kiitos muuten tästä blogista! Ihana lukea, itsekin kun kaksosmamma olen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: