Samaa sukua, eri maata


Jumalaisen ihania tyttöjä meille suotu. Ovat niin kovin samannäköisiä mutta toimintatyyliltään hyvin erilaisia. Hauska seurata heitä leikkimässä. Annan kummallekin pari lelua. Menee hetki ja kaikki neljä lelua ovat Sofialla.

S keskittyy leikklmään niillä kaikilla yhtä aikaa mahdollisimman kovalla intensiteetillä. Hän haukkaa niitä toisiinsa, lattiaan, itseensä ja muihin esineisiin. Hän kuuntelee tarkkaavaisena niistä lähteviä ääniä, naureskelee, karjaa, hihkuu, jokeltaa, vinkuu ja ähisee leluilleen. Toisinaan hän komentaa niitä. Huvittavan kuuloista. Jos lelut karkaa käsistä, hän hakee ne takaisin ja jatkaa Sofia-showta.

Ella puolestaan leikkii yhdellä lelulla, kunnes Sofia vie senkin ja äiti puuttuu peliin. Hänen leikkinsä tutkivaa, tarkkailevaa, suurta keskittymistä vaativaa ja harkitsevaista. Hän pyörittelee esinettä yleensä kädessään ja tutkii esineen lisäksi lähinnä omia käsiään, jalkojaan ja vaatteitaan. Hän koskettelee rauhallisin ottein leluja, kokeilee erilaisia pintoja, ehkä vähän maistelee lelujaan. Hänen harvoin kuulee lyövän leluja toisiinsa tai maahan.

Kun hän keksii, että lelu kääntyy, vääntyy tai muuttaa muotoaan, hän hihkaisee yleensä minulle ja katsoo ilmeellä ”äiti, mä keksin sen jujun”. Kieli on koko ajan keskellä suuta hassusti ulkona huulten välistä. Mikäli Ellan lelu karkaa käsistä, hän ei siitä hermostu, vaan jatkaa yleensä käsiensä ja jalkojensa tutkiskelua kaikessa rauhassa. Mikäli S vie lelun, hän saattaa muuttaman kerran yrittää ottaa sen takaisin mutta jossei saan, niin suuntaa huomionsa muualle. Yleensä minä sitten palautan lelut Ellalle.

Mun ihania tyttöjä. Niin ihania omia persooniaan.

image

image

image

image

image

image

Mainokset
Tagged with: , ,
Kategoria(t): Uncategorized
2 comments on “Samaa sukua, eri maata
  1. Kati sanoo:

    Hyvä otsikko!Meillä kans sama 🙂 Odotan innolla että miten dynamiikka menee kun nämä kasvavat muutaman vuoden ja kommunikoivat puheella. Onkohan erot tempperamentissa vielä noin ”selkeät” , vai liittoutuvatko yhdessä äitiä vastaan..

  2. onnipotkas sanoo:

    Niin… Sitä mäkin jännään, mihin tilanne kehittyy. Muitakin mielenkiintoisia eroja on tullut. Ellalle on nyt tullut uudelleen käsittämätön äiti- ja läheisyyskausi, kun S on itsenäistynyt kovasti. Ella nukkuukin vain pyyherullan kanssa, kun S taas ei oikein osaa nukkua enää mun kanssa. Ei sillä, että olisin ottanutkaan viereeni, koska silloin mä en nuku, mutta joskus sitä hyytyy väsymyksestä likan kanssa meidän isoon petiin, kun isäntä viel valvoo.

    Muuten S on puuhailija ja E on ajattelija. E on hiffannut vauvaviittomakielen tosi syvällisesti mutta S ei jaksa yjtään tuhlata energiaa ajatteluun, vaan tekee ja toimii jatkuvasti, eikä ole kovin pitkäpinnainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: