Murinaa


Tein itselleni helvetillisen kiireisen päivän maanantaiksi. Täysin tietoisena siitä, kuinka väsynyt tai vaihtoehtoisesti ylikierroksilla tulisin olemaan yöllä, tungin neljä tapaamista samalle päivälle. Nyt meni jälkimmäisen puolelle. Odotan edelleen kello kahta, jotta saan annettua likalle Propralin ja pääsen hetkeksi ummistamaan silmäni.

Kello 11 meille tuli JLo-vakionanny, iltapäivän hoiti ihana isomummi. Mies tuli aikaisemmin kotiin tyttöjen luokse, sillä itsehän kotiutuisin vasta klo 21. Olen keskittänyt kaikki työhommat samalle päivälle, niin ei tarvitse rampata ees taas Tampereelle ja takaisin. Toi tankkerin bensapötsi tuntuu olevan aina tyhjä. Kerran käynnistät, niin V70 hörppää bensaa kuin paatunut puistokemisti lasinpesunestettä. En kuitenkaan valita. Tiedän että painava (=vankkarakenteinen) ja iso (=turvallinen) auto (=tankkeri) vie bensaa paljon. Tietoinen valinta. Olen hemmetin tyytyväinen, että ostin kartanovolvon. Se on mun avaimeni itsenäisyyteen ja mielenvirkeyteen. Jossei mulla olis omaa autoa, tylsistyisin ahdistukseen asti täällä neljän seinän sisällä. Vähintään kerran viikossa lähdetään johonkin täältä kotoa likkojen kanssa.

Yleensä mennään Sokoksen alakertaan lounaalle, mun työpaikalle Aleksille, iskää moikkaan Kuninkaankadulle, shoppailemaan HM:ään tai jonkun ystäväni luokse. Ei varmastikaan vaikea arvata, mikä noihin paikkoihin vetää: Käytännöllisyys. Sokos on suosikki. Suoraan parkkitalosta kahvilaan isolla tavarahissillä. Ei tartte pukea edes toppapukuja vaan villat riittää. Iso lastenhoitohuone, siisti keittiönurkkaus mikrolla, hyvät safkat, reilut pöytävälit vaunuille ja mukavan avaraa ja aurinkoista aamupäivällä.

Takaisin tähän päivään… Ensin uuden markkinointiassistentin perehdyttäminen, seuraavaksi asiakastapaaminen ja päälle parin uudemman projektin aivoriihtä. Ihanan inspiroivaa ja kehittävää seuraa. Tykkään-nappia tähän! Illan päätteeksi syömään Coyoteen porukalla. Pysäköintivirhemaksukin stna pamahti.

Kello on muuten tyypillisesti 1.23. Mikä kumma mut herättää tuohon aikaan? On aivan hiljaista lukuunottamatta iskän kuorsausta ja tyttöjen puhinaa. Ella vääntelehtii siihen malliin, että kohta annetaan sapuskaa. Samalla tuikataan betasalpaaja. Sofia tuskin herää ennen aamua, sillä söi 2 desiä maito-velli-sosetta juuri ennen nukahtamistaan.

Hauskoja likkoja. Ella on rauhallinen unissaan. Sängystä ei kuulu nukahtamisen jälkeen pihahdustakaan, jollei nälkä yllätä. Nukkuu lähes poikkeuksetta terveellä kyljellä tai selällään kädet kippurassa, nyrkit naaman päällä. Aina iskän antama sininen Aappa kädessä ja osa Aappa-herran raajoista naaman päällä. Mansikkaluomi vaan helottaa jostain pehmo-Aapan raajojen välistä. Muuten kasvot hukkuu Aapan alle. Peittoa likka ei pidä, joten vaatteita on oltava riittävästi. Potkii peiton pois unissaankin. Yleensä saa sen käärittyä mytyksi sängyn laitaan ja nukkuu selkä sitä vasten. Ellan aamu alkaa sängyn laitaa rapsuttamalla, lehmäkuvioiselle laitapehmusteelle huudellen sekä mukavia jutellen. Saattaa tehdä sitä yli puoli tuntia.

Sofia on tapaus toisesta äärilaidasta. Sänky on oltava vahvaa tekoa, jottei se huoju mimmin pistäessä uneksi. Kaikki laidat on vuorattu pyyhkeillä ja tyynyillä, kun S onnistuu kaivamaan tiensä patjan ja sängyn väliin. Mä myin pinnasängyt ja vaihdettiin matkasänkyihin, koska niissä on kivempi fiilis. Hankaluuksia aiheuttaa veynyvät seinustet, joiden väliin Sofia tykkää tunkea itseään. Mutta en pitänyt pinnasängystä. Ärsytti ajatus siitä, että lapset joutuu kolistelemaan ja pureskelemaan pinnoja ja mä joutuisin kumarteleen alas. Matkasängyt saa pidettyä korkeammalla. Ja mitä ääniin tulee, niin mieluummin raapivat noita kankaisia seiniä kuin että kaluavat ja kolistelevat pinnoja ja kukaan ei nuku.

Sofia nukahtaa hitaammin kuin Ella, joka on täydessä unessa viisi minuuttia sänkyyn laskemisen jälkeen. Yleensä nukahtaa kesken poskettelun tai silittelyn. Sofialla menee yleensä 15-30 rauhoittumiseen ja se vaatii muutaman käynnin sängyn luona, poskettelua ja silityksiä. Useimmiten nostan likan pään takas sängyn keskelle jostain rakosesta ja kiskon plikkaa alaspäin. En käsitä, mitkä myyrän taidot tuolle tytölle on suotu.

Javistt, nyt se on sit kaks ja Ellan betan aika. Hellurei ja hellät tunteet. Kohta aamuherätys taas edessä. Pitäis vissiin välissä nukkuakin? Ei tällaisia 8 tunnin duunipäiviä muuten jaksaisi. Päälle kun laskee aamupäivän 8-11 ja myähäisillan 21-23 lastenhoidot, niin aika tiukka aikataulu on ollut.

Mainokset
Tagged with: , , , , , ,
Kategoria(t): Töissä käynti
2 comments on “Murinaa
 1. venla sanoo:

  Hei lukijat!
  Työnteko on aina hyvä idea mielen virkistämiseksi, mutta PALKANSAAJIEN kannattaa muistaa, että:
  Töitä voi tehdä äitys- ja vanheimpainrahakaudenaikana. Jos työskentelet arkipäivinä (päivät maanantaista lauantaihin), Kela maksaa työskentelypäivältä minimipäivärahan. Ilmoita työpäivät Kelaan asiointipalvelussa verkkopankkitunnuksillasi tai soittamalla numeroon 020 692 206. Sillä, paljonko saat palkkaa, ei ole merkitystä eikä palkkatietoja tarvitse ilmoittaa Kelaan. Sunnuntaisin ja arkipyhinä (eli kalenteriin punaisella merkityt päivät) tehty työ ei vaikuta tuen suuruuteen eikä työstä tarvitse ilmoittaa Kelaan.
  (Lähde: Kela, Kela-kerttu, usein kysyttyä)

  • onnipotkas sanoo:

   Niinpä. Hyvä muistutus Venla! On nimittäin suhteellisen veemäistä maksella saatuja etuja takaisin.

   Ja totta tosiaan, jos mahdollista, kannattaa pyrkiä nimenomaan sunnuntaityöntekoon. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: