Kahden lapsen hellyttely yhtä aikaa – Voiko se onnistua?


Moni tuttuni kysyy, miten kahta samanikäistä ja yhtä vaativaa lasta voi onnistua hellittelemään yhtä aikaa? No ei se hirveen vaikeaa ole. Näin se meillä toimii.

 1. Lapset sängyn päälle vierekkäin niin, että oma pää mahtuu heidän päidensä väliin. Ja ei muuta kun halimaan. Toista kiinni toisella kädellä ja toista toisella.
 2. Kaikki tapahtuu vuorotellen mutta nopeassa tahdissa. Kuinka usein pussailen tai pöristelenkään likkoja niin, että ensin toista ja heti perään toista. Ei vaikeaa, etenkin kun tytöt istuvat tai pötköttävät sängyllä. Tällä tavoin toinenkin alkaa jo odottaa vuoroaan ja sätkii ja hihkuu into piukassa.
 3. Ota toinen olalle ja toinen syliin vatsalleen omien jalkojesi päälle.
 4. Molemmat syliin istumaan polvelle. Kakkosvauvan saa nostettua helpoten syliin, kun kääntää hänet ensin mahalleen ja nostat rintakehästä ”alapuolelta”. Tämän ikäiset tukevat jo itseään hienosti mutta tuosta pystyy myös itse tukemaan vauvan päätä.
 5. Kun toinen nukkuu, voit käyttää kaiken aikasi toisen kanssa. Tai sitten vaihtoehtoisesti esimerkiksi siivota. ;D
 6. Anna toinen isille aina, kun mahdollista! Meillä ainakin mies tykkää yli kaiken pitää lapsia sylissään ja hellitellä heitä.
 7. Muista myös isovanhempien syli. Pienelle lapselle olennaisempaa on olla jonkun hyvän ihmisen sylissä kuin ei sylissä ollenkaan.

 

Mainokset
Kategoria(t): Kaksosten arki, Kasvatus, Kehittyminen ja kasvu, Uncategorized
2 comments on “Kahden lapsen hellyttely yhtä aikaa – Voiko se onnistua?
 1. marjamarjanen sanoo:

  Noin se tuntuu niin jouhevasti sujuvan kahden pikkuisen yhtäaikainen hellyttely… Hellyys ja läheisyys on niin tärkeää pienelle kehittyvälle lapselle ja antaa samalla vanhemmallekin sanoinkuvaamattoman onnen tunteen, jota ei voi verrata mihinkään muuhun.

  Pidin aikoinani lapsiani paljon sylissä, liekuttelin heitä hellästi ja luin paljon iki-ihania satuja.Usein iltaisin ennen nukkumaan menoa lasten loikoillessa sängyssä kerroin päästäni satuja. Niissä oli usein joku opetus ja neuvo ja usein ne jatkuivat seuraavana iltana siitä mihin nukkumatti oli edellisenä iltana heittänyt unihiekkaa…

  Pienten suloisten tyttärentyttärieni myötä saan elää uudelleen noita ihania hetkiä. Lapselle ei koskaan voi antaa hellyyttä ja sylin lämpöä liikaa, mutta ilman hellyyttä kasvavasta lapsesta ei koskaan voi tulla tunnetilaltaan ehjää hellyyttä jakavaa aikuista.
  Jatketaan siis hellyttelyä niin pienille kuin isommillekin! 🙂

  • onnipotkas sanoo:

   Voi äiti, sua ois monesti tarvittu kertomaan satuja!

   Tänään keksin maailman surkeimman sadun, joka kertoi nakllekarhusta ja delfiinistä, jotka rakastuivat. Juoni oli huono, vaikka nallen ja delfiinin äänten imitointi taisi innoittaa. Ja välilaulut ja rytmileikit. Lisäks mulla oli oikein käsinuket käytössä. Onneks lapset ei vielä ymmärrä sisältöjä, niin ei haittaa, vaikka satu oli sisällöllisesti hiukka köyhä. Täytyy selkeästi treenata tarinankerrontaa myös satujen osalta. 🙂

   Edelleen mietin, mistä ihmeestä sä keksit ne kaikki sadut? mielenkiintoisia ne olivat! Ja nimenomaan opettavaisia. Kiitos! Teit meidän maailmasta rikkaan ja opetit myös saduilka ennen kaikkea suvaitsevaisuutta, sinnikkyyttä ja järjen käyttöä. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: