Neuvolassa: kuulumiset 3-kk-neuvolasta


Neuvolassa kaikki hyvin. Ehdittiin nähdä meidän äitiysneuvolan terkkariakin. Anteeks vaan addiktion tartuttamisesta. ;D

tytöillä oli kaikki mainiosti, vanhemmat nyt on vähän väsyneitä ja rupsahtaneita eli perus vauva-arkea. Molemmat likat 61 senttiä pitkiä. Sofia painoi kilon enemmän kuin Ella eli 6,4 kiloa. Päänympärykset olivat samat, oisko ollut 41.

Istumaan noustiin tuettuna näppärästi, Sofia vähän paremmin piti pään mukana liikkeessä. Molemmat nousevat tosi napakasti nojaan ja pysyvät siinä, seuraavat katseella ja ottavat muutenkin aktiivisesti kontaktia.

Rokotukset saatiin kansallisen rokotusohjelmanmukaisesti. Mukana oli kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio ja hib-taudit, kuten aivokalvontulehdus, kurkunkannentulehdus ja verenmyrkytys ja rokotteen tyyppi oli DTaP-IPV-Hib. Edelleenkään ei otettu rotavirusta.

Pikkuiset eivät olleet moksiskaan pistoksista. Vähän itkustivat asiaankuuluvasti mutta meni ohi nopeasti. Siinä äitin sylissä oli turvallista kökkiä. Kotona olivat nuutuneita ja nukkuivat lähes 4 tunnin unet ulkona. Sen jälkeen onkin ollut enenevässä määrin itkuskelua ja kuumetta molemmilla 37.8. –> kuuluu asiaan. Panadol oraalisuspensiolla 24mg/ml, joka muuten maistuu mansikalle, laski ja nyt taas tutivat tyytyväisinä.

Saatiin ohjeeksi ottaa mukaan ruokavalioon uusia kujeita eli ens viikolla täytyy kokeilla esim. perunaa, riisiä tai porkkanaa soseesna/vellinä höystettynä Tuttelilla. T’änään kävin taas kaupassa ja ostin 15 litraa Tutteli1:sta, 18 Muksu maissivelliä ja 12 mangososetta = 70 e.

On nuo piltit vaan niin suloisia, ettei mitään rajaa. What’s  not to love? Täytyy mennä pussailemaan. Lpuksi muutama lähtöfiiliskuva.

Sofia nukkui pidempään kuin äiti! Tämä on ihme...

Ella vapaana valjaista - aina yhtä suuri ilon aihe!

Sofia operaatio karstanpoistossa öljymyssy päässä "saunan" jälkeen. Näyttää isältään lentäjähatussa.

Kippura tykkää isomummin tekemistä villasukista jopa niin paljon, että housut on turhat.

Ps. Saatiin neuvolasta alkoholi- ja mielialakyselykaavakkeet. Just nyt ei pidä täyttää, koska menis läskiksi väsyneenä ja vittuuntuneena. Nauratti tuo alkoholikysely: sen mukaan olen tuplannut juomiseni, koska olen juonut viimeisen viikon aikana kaksi lonkeroa ja viimeiseen vuoteen ennen sitä en yhtään! 😀 Linkkaa kyselylomakkeet  tänne, jahka saan kuvattua ne. Pieniä teknisiä haasteita.

Mainokset
Tagged with: , , , , , , , ,
Kategoria(t): Arkista avautumista, Äitiydestä, Kuvia elämästä, Lastenneuvola, Sairastelu, Tunteita ja tuoksuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

Suosituimmat artikkelit & sivut
%d bloggers like this: