Ballonki p**ssa (ei häveliäille)


Olen monesti miettinyt, mitkä kokemukseni ovat olleet niitä erikoisimpia ja mieleenjääneitä. En suinkaan häveliäisyyttä jätä mainitsematta listaa niistä kaikista mutta pakko kertoa yksi juttu, joka saattaa olla hyvinkin ajankohtainen monelle synnytystä odottavalle: käynnistäminen luomuna ns. ballongilla.

Luulin, ettei ihmiseen ole mahdollista työntää enää yhtään vierasesinettä, kun kohdussa oli jo kaksi kolmekiloista likkaa ja kilokaupalla kalvoja ja nestettä, mutta olin väärässä.

Ballonki on katetri, jossa on pallo, joka täytetään vedellä (n. puoli desiä). Tiedän, kuulostaa todella erikoiselta, ja voin kertoa, että myös tuntuu. Lääkärin mukaan menetelmää on käytetty 1700-luvulta lähtien. Tässä vaiheessa olin melko kauhuissani, mutta onneksi lääkäri jatkoi heti perään, että systeemiä on kehitetty aktiivisesti viime vuosisadat.

Ballonki ei siis mekaanisesti käynnistä synnytystä, eikä sen tarkoitus ole painaa kohdunsuuta mitenkään väkisin auki. Ideana on, että se stimuloi kohdunsuuta luontaisella tavalla ja saa synnytyksen käynnistymään. Toisinaan ballonki-härpäkkeen yhteydessä aloitetaan antibioottihoito, koska kyseessä on kuitenkin vierasesine, mutta ei mun kohdalla.

Ballonki asennetaan joko ankannokan avulla tai ilman. (Välihuomautuksena: Miksei noi instrumentit voisi olla vaikkapa Marimekko-kuosiin suunniteltuja? Vähentäisi pelkoja ja rentouttaisi taatusti tunnelmaa, kun olisi jotain, mistä keskustella.) Taitava lääkärini laittoi sen ilman, mutta hänellä olikin pianistin sormet. Ballonki ei sinänsä tunnu varsinaisesti miltään, mutta sen laitto kyllä tuntui jonkin verran. Ei siitä sen enempää. Mitään näppärää vessatouhua on turha kuvitella tekevänsä mukavasti, kun katetrin pää roikkuu ulkona haaroista ja kumartuminen eteenpäin on mahdotonta. Soitin mieheni tai hoitsun vetämään housut jalkaani.

Ja koska siitä katetrista tulee ulos kaikkea roinaan, keksin asentaa siihen kumihanskan haavateipillä. Ai että olin seksikäs näky. Onneksi mun oma pinkki minihame, joka koko EA-kohtalon synnytyssalissa eli leikattiin yltä, korjasi vähän tilannetta.

Ballonki-härpäkkeessä on monesti yksi suuri ongelma: ei naiset eivätkä synnytyslääkärit tunne menetelmään riittävän hyvin. Näin ollen ballonkikäynnstystä ei uskalleta edes yrittää, vaikka se on oikeasti todella paljon lempeämpi tapa käynnistää supistukset kuin lääkkeellisesti. Lääkäräni mukaan toinen probleema on, että jos ballonki tulee vahingossa ulos, saattavat supistukset loppua samalla ja joudutaan jokatapauksessa lääkkeelliseen käynnistykseen. Tuplapaha tavallaan. 😉

En viitsi laittaa kuvaa, miltä ballonki näyttää, joten antakaa mielikuvituksenne laukata tai pyytäkään synnytyslääkäriänne näyttämään se etukäteen. Itse en halunnut nähdä kyseistä värkkiä, vaan mulle riitti tieto siitä, että se on kuin ohut ja lyhyt puutarhaletku, jonka päässä on vesi-ilmapallo.

Ei saatana, kaikkeen sitä nainen voi joutua ja suostua. Edelleen tosin tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että käynnistys kuitenkin onnistui pallolla p**ssa.

Tagged with: , , , ,
Kategoria(t): Arkista avautumista, Pelot ja uhkakuvat, Raskauden aikaiset tutkimukset, Synnytys, Tunteita ja tuoksuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggaajaa tykkää tästä: