Vanhempainvapaalla sairaana, vol2


Edelleen mietin (jep, kello 02 yöllä, jolloin saisin myös nukkua), miten voi olla mahdollista, että äidin sairastuessa vanhempainvapaalla (tai hoitovapaalla), perheellä ei ole muuta ratkaisua kuin
a) pyytää kodinhoitajan apua pysyvästi (mikä ei kaikissa kunnissa ole mahdollista resurssitilanteen takia)
b) viedä lapset hoitoon, palata itse töihin ja jäädä työstä sairaslomalle.

Sen sijaan äidin joutuessa sairaalaan, isällä on oikeus sairaslomaan lasten hoidon vuoksi mutta kuinka monella isällä on oikeasti mahdollisuus olla poissa duunista esimerkiksi 3 kuukautta menettämättä työpaikkaansa?

Sitten oli tämä vaihtoehto c) eli palkata yksityinen hoitoja kotiin ja maksaa kaikki viulut hänestä.

Johtuen järjestelyn hankaluudesta tuttujen äitien, foorumien ja blogien mukaan yleisintä on, että äiti hoitaa lapset väkisin, kun isä ei voi jäädä pois töistä. Apuna tuntuvat olevan ystävät ja sukulaiset, ja mennään mentaliteetilla ”kunhan lattia näkyy” ja ”lapset saa makaronilaatikkoa pari viikkoa”.

Jos musta tulee eduskuntavaaliehdokas 2015, ainakin tiedän, millaisiin epäkohtiin panostan.

Miksi äidin sairastumisella ei ole mitään merkitystä kenellekään, eikä se varsinaisesti kiinnosta mitään tahoa? Ainoa, ketä se kiinnostaa, on lapset. Ja toivottavasti myös puoliso. Täysin kädetöntä touhua vittu.

Mainokset
Tagged with: ,
Kategoria(t): Kaksosten arki, Pelot ja uhkakuvat, Uncategorized
6 comments on “Vanhempainvapaalla sairaana, vol2
 1. Pia Annika sanoo:

  Valitettavasti tämä maa on porsaanreikiä täynnä ja tässä yksi loistava esimerkki. Harmi vain, kun noi niskat ei ole koulutettavissa ymmärtämään sairastamisen mahdottomuutta. Tosin sekin työ lienee helpompi, kuin saada yhteiskunta ymmärtämään avun tarpeellisuuden.

  toivottavasti niskat palautuu, itsellänikin meni takapakkia, kun tuli otettua liian raskas treeni. Sitä kun ei vieläkään tajua, että ei kulje normaalien kirjoissa.

  Se au pair vois olla yksi ratkaisu.

  • onnipotkas sanoo:

   Toivottavasti niska voi paremmin? Täällä alkaa Triptylit tehdä tehtävänsä. Oli täysin oikea ratkaisu palata lääkitykseen ja jättää imetys.

 2. Kati sanoo:

  Päivi sä niin menet ehdokkaaksi eduskuntaan.!Tosin sit se normiduunarin arki hämärtyy kun siellä liksat ja etuudet on mitä on, ja lienee varaa sairastaakin eri tavalla. Pidät vaan kontaktit meihin maan matosiin sit kun oot Arkadianmäellä, niin tiedät epäkohdat jatkossakin 😀

  Äidin sairastuminen lasten ollessa pieniä on ehdottomasti maailman hankalin asia. Ja ainakin meillä se menee just noin- kunhan pääsee päivä kerrallaan eteenpäin niin ihan sama miltä kämppä näyttää. Sit edessä on terveenä kauhee raivaus ja tekeminen et saa lattiat näkyviin. Kodinhoitajan sain viimeks kun olin oksutaudissa muutamaks tunniks, jolloin nukuin, ja loppuajan raakuin puolihorteessa lasten kans. Tai sit maksan itseni kipeäksi lapsenvahdista. Mä rehellisesti sanoen kadehdin kympillä ihmisiä, joilla on omat vanhemmat apuna koko ajan. Olen jopa kuullut semmoisesta että jotkut mummut ja vaarit ottavat vuorotteluvapaata hoitaakseen lapsenlapsiaan. Tuntuu ihan utopistiselta meidän perheessä.

  Vielä tosta isän oikeudesta olla kotona puolison sairastaessa- se on sit palkatonta, Kyse ei ole sairauslomasta, vaan oikeudesta olla kotosalla ilman työpaikan menettämisen pelkoa, ja siihen ei sisälly työnantajan palkanmaksuvelvoitetta. Selvitin viime syksynä kun olin ensin sairaalassa muutaman pvän, ja kotona täyslevossa muutaman viikon sektiohaavan repeämisen vuoksi.

 3. onnipotkas sanoo:

  Kuukkeloidessani vielä asiaa päädyin mielenkiintoiseen artikkeliin Laura Kekäläisen blogiin. Hän kuvaa raadollisen tyylikkäästi tilanteen surkeuden postauksessaan:
  http://www.laurakekalainen.com/?p=29#comment-128

  Omasta lapsuudesta muistan, kun äitille tuli hirveä päänsärky selkäydinpunktiosta, eikä hän voinut nousta moeoneen päivääm sängystä ylös ilman, että kallo ois räjähtänyt. Minä sekä 2 ja 5 v. nuoremmat sisarukset oltiin himassa sormi suussa äitin seurana, kunnes mummu ja pappa pääsi kauempaa jelppimään. Muistan kuinka pappa veti äitiä vaakatasossa patjalla lattialla huoneesta toiseen, jotta äiti pystyi vähän seurustelemaan meidän kanssa. Ja mummu teki sit meille ruokaa… Sama homma silloin, kun äitillä oli paha migreeni: aina saatiin ruokaa ja puhtaat vaatteet, mutta kyllä äitistä näki, että hän oli tosi kipeä. Surullista lapsena katsoa, kun se maailman rakkain ihminen kärsii.

 4. onnipotkas sanoo:

  Niinpä, tottakai se isän poissa olo on palkatonta. 😦 Ja harvoin se muutenkaan on mahdollista isälle, koska perästä kuuluu, kun on seuraavat vähennystarpeet… Ote esimiehen päästä: ”Kun vaimo sairasti, Pekka jäi marras-joulukuuksi kotiin hoitamaan lapsiaan ->kiitos ja hei hei Pekka. Olisit miettinyt asiaa pidemmälle, sillä jätit meidät pulaan. olet siis pelkkää extrakulua ja niskurointia, ja helposti korvattavissa joten soronoo!”

  • onnipotkas sanoo:

   Ja ei, mä en halua eduskuntaan. Tehtyäni muutaman kerran ehdokkaan markkinointia, oon tullut siihen tulokseen, että edustajan homma on paska nakki. Enemmän pystyy lobbaamaan muilla keinoin ja kontakteissa kuin Arkadianmäen kautta… 😀 Mut jos joku hyvä tyyppi on ehdolla, voin jelpata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: