Umpiputki katkes ja vitutusputki aukes


Jos Ellan vaippa olis ollut Nooan arkki paskameressä, niin se olisi uponnut pohjaan alta aikayksikön – painoi ainakin puoli kiloa ja sisältä ehtaa lapsenshittiä. Kuten arvannette, Ella räjäytti jackpotin housuihinsa. Kiitos Leiras ja Levolac… Onneksi tsyby teki sen hoitajan aikana, sillä jälkiä siistittiin lähes puoli tuntia – kiitos lonkkavaljaiden.

Ja toiseen paskaan asiaan… Tänään soittelin Kelaan kysyäkseni, mitä on tehtävissä, kun äiti sairastuu kesken vanhempainvapaan, eikä pysty hoitamaan lapsia. Nooh, ei periaatteessa mitään järkevää meidän tapauksessa (eli toisin sanoen äiti ei voi sairastua).

Tilanne on tämä: Mä oisin halunnut palkata kotiin hoitajan (20-30h/vko muutamia kuukausia), ja hakea siihen yksityisen hoidon tukea. Mutta sitä ei saa vanhempainraha- (eikä äitiyspäiväraha) kaudella. Voiko olla näin? Kun meillä olis hoitaja, voisin itse olla kotona lasten kanssa sairauspäivärahalla ja levätä kunnolla ilman ajatusta taloudellisesta vararikosta. Ei ollut mahdollinen ratkaisu.

Toinen ajatus oli, että iskä vois jäädä kotiin ja saada vanhempainrahaa mutta ei se ole taloudellisesti mahdollista tällä hetkellä, ja potkutkin tulis perästä kuuluu -meiningilla. Ei kuukausikaupalla poissa olo äidin sairauden ja lasten kotihoidon takia ole mahdollinen päällikkö- ja asiantuntijaasemassa tässä maailmassa. Unelmissa varmaan toimii jees.

Kolmas idea oli palkata sukulainen kotihoitajaksi lapselle ja siirtää vanhempainraha hänelle tai hakea samaa yksityisen hoidon tukea mutta se ei ole mahdollista myöskään mun vanhempainvapaakauden aikana.

Eli vaihtoehdoksi jää Kelan antamin perusteluin:
– Mä alan tehdä töitä kotoa muutamana päivänä (halleluujaa, kun en pysty istuun koneella nytkään pitkään), jotta saadaan maksettua nanny omasta pussista, ja vähennetään kulut kotitalousvähennyksenä vain 30 prossaa (koska ei ole yritys, jolta palvelu ostetaan)
– Teen vakkarisopimuksen kunnan kodinhoitajan kanssa, joka käy täällä silloin, tällöin ja tuollain jelppimässä = liian vähän.

Mikä osa tässä on se, mitä en vielä tutkinnon suoritettuanikaan tajua/ymmärrä? Voiko homma todella mennä näin, vai Kelaako Kela kotiinpäin ja vastailee mitä sattuu asiakaspalvelussaan?

Mainokset
Tagged with: ,
Kategoria(t): Äitiydestä, Kaksosten arki, Kasvatus, Pelot ja uhkakuvat, Uncategorized
4 comments on “Umpiputki katkes ja vitutusputki aukes
 1. Kati sanoo:

  WTF?No siis, hei, se au-pair ratkaisisi varmaan ongelmat parhaiten?Niiltä arkipäiviltä muuten (la-mukaan lukien) kun teet töitä, äpvr menee minimiksi. Sekin vielä.

  Mulla on tuntuma, et Kela on oikeassa ja vaihtoehdot vähissä. Samoilla spekseillähän perheen muista lapsista ei tule kotihoidon tukea vanhempainrahakaudella. Mieti sitäkin, kotihoidontukea saa, jos lapsi ei ole kunnan järjestämässä päivähoidossa alle 3.vuotiaana. Ei tulorajoja, eli tuen saa, vaikka tienais miljoonan, JOS lapsi ei ole siellä julkisessa päikyssä. Mutta jos olet vanhempainrahalla, nou can do.

 2. Kati sanoo:

  Hei, mut jotain positiivista kuitenkin tänään. Se kakkashow. Ei ole kiva et on röörit tukossa.

 3. onnipotkas sanoo:

  Yes! positive thinking my ass. ;D Jotenkin osasin arvata, että noinhan se tietenkin menee. Nooh, vararikko tulee muutenkin, kun asunnon ostaa joskus, joten samallakin sitä vähän enemmän ottaa vekseliä.

  Juuh, mä teen töitä vaan sunnuntaisin ja silloin 24 h vrk:ssa ja palkka tietty ”tuplana”. Suunnittelutyön etuja. Just joo mut ymmärrät kyllä pointtini, pakko hoitaa asia noin… Kukapa ei hoitais, jos mahdollista?

  Ja minkähän takia kotihoidon tuki on universaalietuus vielä tässä nykymaailmassa??? WTF??? Ei oo todellista.

 4. Kati sanoo:

  Mä tein kans palkkatyöt sunnuntaisin, ja jotain vapaaehtoiskeikkoja arkena. Helvetin hankala ja vaivalloinen systeemi. Mä en ymmärrä miksi ahkeraa ja työteliästä äitiä pitää rankaista ja estää työnteko arkena. Keneltä se on pois, varsinkin kun äpvr on palkkatulosidonnainen ja ansaittu jo kertaalleen tehdystä työstä. Perustuisko johonkin historialliseen seikkaan et ennen oli pakko tehdä töitä kun ei ollut äippälomaa, et kuka nyt oikeesti haluis tehdä töitä kun on mahdollisuus olla äitiyslomalla ja siitä vielä maksetaan korvaus?Sä oot toistaiseksi ainoa itseni lisäksi joka haluaa, jonka tunnen.

  Kai sitä pitäis verrata aina johonkin huonompaan vaihtoehtoon, vaikka jonnekin maahan jossa on tyyliin kk äippälomaa. Helpottaisko se vitutusta?!Menee ne rahat onneks turhempaankin, se on hyvä ja kantava ajatus. Mä maksan mieluummin kodin hengettärelle kuin lähden esmes reissuun tällä hetkellä. Kotityöt niin sucks tän härdellin keskellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: