Kipukynnyslääke Triptyl ja imetys


Taas ollaan dilemman äärellä. Fysiatrin mielestä en voi imettää ja syödä Triptyliä (edes pieniä annoksia), mutta gynen mielestä voin. Apteekista olivat sitä mieltä, että voin. Tutut lääkärit vastustavat äänen 2-1. Tee nyt sitten tässä jotain järkeviä päätöksiä lopettaako imetys vai ei. Triptyl on pakko aloittaa, koska niska on karseassa kunnossa viimekertaisen äkkijarrutuksen jäljiltä. Pari kertaa on nyt käyty jo fysioterapiassa mutta ei merkittävää apua vielä, kun on mennyt niin jumiin! 😦 ens viikolla sit kortisoni- ja Hyalgan -piikit, kodinhoitajat avuksi pariksi päiväksi ja lisää fysioterapiaa.

Tytöt voi mainiosti, vaikka äiti on vähän purjeessa. Ellalla on ollut vatsa kovalla nyt kolme päivää ja kitinä on sen mukaista. Kaikkea olen yrittänyt paitsi Levolacia ja peräruisketta. Kai se niihin täytyy siirtyä, kun pientä raukkaa sattuu aivan koko ajan.

Tagged with: ,
Kategoria(t): Äitiydestä, Paskaäiti tilittää ja mokaa, Uncategorized
7 comments on “Kipukynnyslääke Triptyl ja imetys
 1. Leena sanoo:

  Voi itku toi niskajuttu…! :-/ Paranemista!

 2. Liisa sanoo:

  Heippa!

  Todella harmi, että niskat on taas pahassa kunnossa. Onneksi saat apukäsiä sinne kotiin.
  Mutta sitten ihanaa kakka-asiaa: Meidän Siiri ensimmäisinä kuukausina kakkasi kerran kahdessa viikossa. Viikko meni ihan hyvin, mutta sitten toinen viikko oli huutoa ja kitinää kunnes kakka tuli. Meillä helpotti, kun alettiin antaa mallasuutetta. Sekotin sitä korvikkeeseen teelusikallisen noin 40 ml:aan kerran tai kaksi päivässä. Mallasuutetta saa apteekista ja se on täysin sailöntä- ja lisäaineeton ja muutenkin täysin turvallinen ihan pienillekin vauvoille. Tässä siis vain yksi vaihtoehto lisää mahaongelmiin. Toivottavasti löydät jotain helpottamaan Ellan oloa.

  Jaksamisia niskan kanssa ja nautinnollisia hetkiä pikkuisten kanssa.

  Liisa

  • onnipotkas sanoo:

   Moro Liisa!

   Mä saan muokattua, ei sillä, ettenkö ois jo monet kerran anonymiteettiani täällä(kin) rikkonut. Muokkasin silti. 🙂

   Toi on hyvä pointti, mallasuute nääs! Täytyykin kokeilla ehdottomasti. Koomista sinänsä, että mun asiakas on yks Suomen suurimmista mallastehtaista/myyntiorganisaatioista. 😉

   Levolacia oon nyt Ellalle antanut ja siitä on onneks ollut apua, mut siinä on myös turhia apuaineita. Täytyykin kokeilla mallasta. Ihan kaikkea ei ehdi nyt googletella kuten ennen vanhaan, kun oli tota luppoaikaa, joten oon äärettömän kiitollinen vinkeistä. Ja sulla on muuten söpikset pikkuiset FB:n kuvien perusteella!

   Huh, mun söpikset nukkuu yhtä aikaa. Ella nukahti ilman vaippaa ja housuja anoppilan arvosohvalle, joten ympäristö ainakin ruokki paskan tuloa… Eiks ne yleensä sinne tuu, mihin ei pitäis… Ehkä mä poistan vielä pyyhkeenkin peffan alta.;) Nyt meitsi nukkuu hetken, kun voi.

   Kaikkea hyvää viikonloppuun sinne myös!

 3. Pia Annika sanoo:

  Mä en kyllä söis triptyliä, jos joku lääkäri vähänkään epäilee. Voisitko saada lypsylaitteen kotiin ja lypsää maidon pois ja palata imettämiseen kun lopetat triptylin.

  Ikävä juttu tuo niska, mutta kyllä se paranee kuten on parantunut ennenkin. Aikaa se vie, mutta nyt vaan kaikki ylimääräinen pois. Vauvojen kanssa se on tosi haastavaa. Voimia sinulle. Jos haluat pirauta, katsotaan oisko niistä mun mielikuvaharjoituksista mitään apua.

 4. onnipotkas sanoo:

  Juu, en mäkään! 🙂 Niinpä lopetin imetyksen ja aattelin hoitaa homman just noin, että lypsän tilapäisesti. katsotaan sit, tuleeko enää mitään vaiko ei, kun pääsee Triptylistä eroon.

  Onneks löysin hyvän lastenhoitajan, joka aloittaa heti ens viikolla. 😀

 5. onnipotkas sanoo:

  Tk-lekuri oli sitä mieltä, että vois käyttää, kun annos on pieni. Nooh, luotan kuitenkin mun fysiatriin, joka on yksi tarkimmista lekureista, joita tunnen. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: