Nukkumajuttuja


Meillä selkeästi alkaa yöt vakiintua. Tiita ei saa päätään pidettyä vasemmalla puolella, joten täytyy tyynyvirityksin hieman avustaa. Kallo on aivan toispuoleinen, mistä pitää päästä eroon vielä, kun luut ovat muovautuvaisia. Pitäähän tytölle nätti pää saada.

Iitaa olen alkanut nukuttaa tutilla, koska hänellä on nukkumaan mennessä tarve imeä. Ja koska rintaa nyt ei voi lussuttaa koko ajan (etenkin kun sisko on useimmiten syömässä sitä)ja omat sormet on seuraavaksi huonoin vaihtoehto, olen antanut hänelle itsepintaisesti tuttia, johon on nyt oppinut. Itkuhuuto loppuu kuin seinään ja hän on useana iltana nukahtanut 10 minuutissa. Turha huudattaa, mikäli voi sen lopettaa näin. Ja kun uni on tullut, olen napannut tutin pois.

Eikä tutin syömisessä mitään pahaa ole tässä vaiheessa, ja nykyäänhän on tarjolla esimerkiksi Ainun MAM-sarjassa superohutvartisia tutteja hampaat omaaville vaaveleille. Hampaisiin kohdistuva paine on siis huomattavasti pienempi kuin paksuissa tuteissa. Ja esimerkiksi craniosacraaliterapian oppien mukaan imeminen on lapsen luontainen tapa aktivoida aivoselkäydinnestekiertoaan, sillä neljäs aivokammio, jossa nestettä muodostuu/kiertää sijaitsee suoraan kitalaen ”yläpuolella”. Imeminen, oli se sitten peukku, tutti tai pelkkä imemisliike, vaikuttaa anatomisesti katsoen kitalaen kautta suoraan nestekiertoon varsin tehokkaasti, ja mitä tasaisempi craniosacraalipulssi, sen parempi.

Viime yönä murut heräsivät syömään kerran. Iita nukahti 21 ja heräs klo 5 ja Tiita nukahti klo 22 ja heräs klo 03. Koska Tiita nukkui vieressä, imettäminen meni puoliunessa. Tämän jälkeen mies nosti Tiitan pinnikseen ja Iitan mun viereen seuraavaa heräämistä ajatellen. Aamulla sit köllittiinkin koko perhe sängyssä yhdessä, kuten viikonloppuisin on tapana.

Tänään lähdetään mummolaan Vähäjärvelle yöksi, koska huomenna on ristiäiset. Ei tarvitse sitten aamulla vasta luoda hirveetä härdelliä, kun ollaan siellä jo valmiina ja voidaan edetä lasten aikatauluilla.

Saatiin myös uudet lapsen rekisteröintipaperit maistraatista eilen. Mies haki ne tyylikkäästi muutama minuutti ennen sulkemisaikaa. Minä siis arkistoin paperit ulkovarastoon, kun kuulin siivoojien olevan tulossa. Ja koska arkistoin sinne myös 19 muuta säkkiä, en enää koskaan löytänyt papereita. Tosin pakko löytää kansio jokatapauksessa, koska siellä on myös lasten neuvolakortit ja neuvola ois keskiviikkona.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: