Päivä 2 ja synnytyslegendaa


Taas on menty etiäpäin pikkuisen. Tytöillä on karsea nälkä mutteivät jaksa riippua vielä rinnoilla. Niinpä lisätään lisääidinmaidon määrää. Eli 15 millistä 25:een tänään + lisäksi 20 minsaa rinnalla. B on saavuttanut syntymäpainon mutta A vielä hakee.

Synnytyksestä sen verran, että maanantaina tulin tosiaan 4A:lle käynnistykseen, jossa päädyttiin luonnonmukaiseen ballonkiin, joka laitetaan kohtuun klo 14. Ballonki ei siis aiheuta kipua eikä mekaanista rasitusta vaan stimuloi kohdunsuuta. Tunnin päästä alkoi poltella ja illalla 22 maissa supistukset tuli jo säännöllisesti ja olivat kipeitä. Kello 23 oltiin jo 4 senttiä auki ja 24 maissa lähdettiin saliin 6 sentillä. 🙂 Tähän asti vedin ilman puudutteita tms.

Kun epiduraali pistettiin klo 01, kohdunsuu tietty vähän supistuu. Käytännössä epiduraalista ei ollut hyötyä mulle, koska ei mua kipu häirinnyt vaan paineen tunne, johon epikään ei auta. eikä auttanut kohdunkaulan paikallispuudutustakaan, jonka synnäri pisti ennen epiä A:n kalvojen puhkaisun yhteydessä.

Salissa supistuksia vahvistettiin koko ajan oksitosiinitipalla, mutta varsinaiset supparit jäi silti lyhyiksi. Kello 5 päästiin ponnistamaan, reippaasti 10 senttiä auki siis. Tunti ähkittiin, kunnes kätilö totes, että lääkäri saa ultrata, ei liiku vauva alaspäin kuin muutaman millin kerralla. Kuudelta oltiinkin jo siirtymässä sektioon saliin, koska A oli tuilossa otsa-nenä-silmä edellä eli mitään toivoa saada ulos tavalliseen tapaan. sen jälkeen kaikki kävi nopeasti, ja klo 07.07 syntyi A ja 07.09 B-tyttö. Siinä sit tarkkarissa 12 asti ja sieltä vastasyntyneiden vuode osastolle (2A) – kuuppa sekaisin ja haava kipeänä.

Kohtu on nyt nätisti supistunut ja haava voi hyvin. Vielä rangan kun saa pelittämään, niin ens maanantaina on mahdollista kotiutua.

Mainokset
Tagged with: , , , , , , , ,
Kategoria(t): Kaksosten arki, Kuvia elämästä, Sairaalassa, Synnytys, Tunteita ja tuoksuja, Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: