Asiat päälaelleen – Antaa mielikuvituksen laukata


Synnytys on perinteisesti ollut hyvin henkilökohtainen ja suljettujen ovien takana tapahtuva tilanne etenkin Suomessa. Sairaalasynnytyksessä jo sääntöjenkin sanelemana läsnä ovat vain puoliso ja/tai doula eli tukihenkilö.

Entä jos unohdetaan hetkeksi synnytyksen vauvalle ja äidille aiheutta stressi tai tehdäänkin synnytyksestä kilpailuhenkinen show eli viihdettä? Ohjelma voisi olla tutusti: ”Haluatko vuoden synnyttäjäksi?”

1. Tehdään synnytyksestä joukkuesuorituslaji, jossa arvioidaan synnyttäjän, tukihenkilön, synnytyshenkilökunnan ja syntyvän lapsen käyttäytymistä ja vuorovaikutusta.

2. Annetaan pisteitä tekniikassa, tehokkuudessa, äänenkäytössä, sisukkuudessa, nopeudessa ja asenteessa.

3. Katsojat voivat seurata suorituksen onnistumista netistä tai töllöstä, sillä kuva välitetään useiden kameroiden kautta salista suoraan koteihin.

4. Tukihenkilön vastuulla on hoitaa interaktiivista chattiä, jonka kautta yleisö saa esittää kysymyksiä ja kannustaa synnyttäjää suorituksessaan.

5. Synnytyslääkärin on selostettava luontodokumenttityylillä seikkaperäisesti, mitä tehdään ja miksi esimerkiksi 15 minuutin välein. Lääkäri saa pisteitä argumentaation selkeydestä ja mielenkiintoisuudesta. Turhat toimenpiteet vähentävät kokonaispistemäärää.

6. Aivan kuten vauva, myös äiti pisteytetään Apgar-mallilla synnytyksen alussa, puolivälissä ja lopussa.

7. Isän/tukihenkilön sosiaalista vuorovaikutusta (etenkin rahoittavaa käyttäytymistä) arvioidaan erikseen suorituksen ajan. Arvion tekee psykologi, ja siihen yhdistetään yleisön pisteet.

8. Kisassa skabaillaan eri sarjoissa: ensisynnyttäjät, uudelleen synnyttäjät, monikkosynnyttäjät ja muut synnyttäjät.

Okei, vitsi vitsinä… 😉 Mä lähden nyt möksälle syömään.

Hauskaa v-loppua!

Mainokset
Tagged with: , , ,
Kategoria(t): RV37-38, Synnytys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: