Luonnollinen synnytys


Tiesittekö, että vain viisi prosenttia suomalaisista ensisynnyttäjistä kokee synnytyksen ilman lääkkeitä ja toimenpiteitä? Itse olen sitä mieltä, että synnytykseen puuttuminen lääketieteellisesti pistää kehon sekaisin ja luonnollista synnytysrytmiä joudutaan muuttamaan puoliväkisin, kun tälle tielle lähdetään. Keho on kovin fiksu, joten miksi se ei selviäisi synnytyksestä ilman interventioita? Itse aion yrittää, jos tilaisuus siihen sallitaan eli ensimmäinen ei ole tulossa perätilassa, eikä muitakaan komplikaatioita ilmene.

http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=185
http://www.babycenter.com/natural-childbirth
http://www.naturalbirthandbabycare.com/natural-birth.html
http://www.lovenaturalbirth.com/
http://www.birthingnaturally.net/

Mainokset
Tagged with: , ,
Kategoria(t): Odottajan arki, RV 15-18, Synnytys, Tunteita ja tuoksuja
8 comments on “Luonnollinen synnytys
 1. Katsoppa spinning babies! Onnea taalta kovasti, mulla talla hetkella 5 mukulaa ja viimoisin 1kk:n ikainen tuhisee tuolla vaunussa…ihanaa!

  • onnipotkas sanoo:

   Sori tyhmyyteni, onks tää leffa vai opas? Vai blogi? 😀 Oon nyt laiska kuukkeloimaan.

   Oih, viisi tenavaa! Wau. 🙂 Milläs mantereella olette?

 2. Marjuska sanoo:

  Ilman puudutusta ja ilokaasua halusin minäkin synnyttää kolme lastani ja niin myös melkein tapahtui. Ensin minulle tarjottiin paraservikaali puudutusta, josta heti kieltäydyin ja synnytyksen lopussa kätilö ehdotti ilokaasua, en halunnut, sanoi sen auttavan huomattavasti oloani ja niin vedin hönkäyksen… Pyörrytti, ja tunsin olevani jossain kaukana tästä maailmasta, tästä ainutkertaisesta tapahtumasta. Työnsin laitteen pois sanoen, ”en halua sitä, siitä tulee todella outo olo, haluan olla täysillä mukana tässä hetkessä, kun pikkuiseni tulee maailmaan..”
  Monta kertaa vielä jälkeenkin päin olen ajatellut kuinka helposti hoitajat tarjoavat synnyttävälle äidille kivunlievitystä, sen sijaan että kehottaisivat kuuntelemaan omaa kehoaan ja hengityksen avulla nopeuttamaan avautumis vaihetta. Itse olen kokenut ”luomuna” synnyttämisen positiivisena kokemuksena, joissa olen ollut sataprosenttisesti läsnä, ilman kivunlievitys aineiden mahdollisesti aiheuttamaa vaaraa syntyvälle lapselleni.
  Se on sopinut minulle, mutta jokainen voi päättää omalla kohdallaan mikä on hänelle paras vaihtoehto.
  Nyt kun sinä esikoiseni odotat ensimmäisiäsi, elän täysillä mukana, haluan tukea ja kannustaa sinua odotuksessasi, joka sitten kesällä palkitaan maailman suloisimmilla pikku mommuloilla.

 3. Annika sanoo:

  Uskon, että luomusynnytys on hyvä vaihtoehto jos on varaa valita ja jos kipu ei vie liikaa mukanaan. Itselläni tehtiin kiireellinen sektio, siinä ei paljon vaihtoehtoja annettu. Silloin tosin kipu oli niin kova ja huoli vauvasta, että eipä siinä auttanut kuin luovuttaa kaikki osaavien käsiin. Toipuminen oli raskasta ja varmaan koskaan ei täysin kaikki kerrokset ihosta palaudu ennalleen. Siitä on muuten tänään tasan 2 vuotta! Ehkä juuri siksi tämä nousi niin voimakkaasti mieleeni…

  • Marjuska sanoo:

   Sinulla Annika ei todellakaan ollut vaihtoehtoja, lapsen ja äidin turvallisuus on tietenkin kaikkein tärkein asia. Hieno asia kun kaikki meni kumminkin hyvin ja nyt voit onnellisena seurata kaksivuotiastasi kun hän päivittäin oppii uusia asioita.
   Kaikkea hyvää elämääsi!

 4. onnipotkas sanoo:

  Jep, harvoinpa sitä suoraan täydellistä valinnanmahdollisuutta mihinkään ja lopputulos ratkaisee. 🙂

  Itsekin haaveilen luomusta mutta sillehän ei voi mitään, jos tilanne toisin sanelee. Sillä tiellä on oltu monet kerrat, ja sitten mennään niillä ehdoilla. Kunhan en hätäsektioon joutuis. mulla on tuo niska sen verran rikki, että hengitysputken laitto vaatii todellista taituria ja erityisjärjestelyitä. Ei kiitos.

  Vielä en ole edes uskaltanut miettiä koko asiaa tosissani, vähän vaan… Onhan kesään viel ä kuukausia. Mutta jotenkin ajankulu kiihtyy koko ajan. Äskön oli viikko 8 nyt on 17 ylihuomwnna. Sick. 😀

 5. Annika sanoo:

  Kiitos Marjuska!

  Se on totta, että lopputulos ratkaisee! Elämä on yhtä yllätystä, ei sitä etukäteen tiedä, tai kannata miettiäkään, mitä tuleman pitää. Keskosuudesta ja sektiosta kun selvittiin, niin elämä tuntui yhdeltä ihmeeltä. Ja joka päivä on kyllä ollut sen arvoista. Voin luvata, että aika karkaa jatkossakin käsistä…

  Pidän peukkuja, että sulla kaikki menee hyvin ja saat nuo kaksi pikku ihmettä parhaalla mahdollisella tavalla maailmaan!

 6. onnipotkas sanoo:

  Jees! Nimenomaan! Kunhan saan heidät parhaalla mahdollisella tavalla jotenkin maailmaan, se riittää. 🙂 Aina voi haaveilla ja maalailla uhkakuviakin mutta lopulta se riittää, että menee suht ok. Ajattelen kans nykyään, ettei se ole niin justiinsa. Kipu on tuttu elementti, siis kipu, johon meinaa kuolla, joten se ei stressaa. Ainoa haaste on se, ettei joutuis hätäsektioon. Siinä mielessä k annattais toki valita, jos vähänkin epäilyttää luomu, ihan tavallinen sektio, ettei tulis paniikkia. Mut kai nuo ammattilaiset tietää parhaiten, jos vaan saan heidät ottamaan hermo- ja niskavammani riittävän vakavasti. Täytynee pyytää fysiatrilta kunnon selitykset, etteivät ajattele olevan vaan ”yks leikkauspelkoinen pöpi”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: