Suhteellista


Juttelin tänään puolitutun tätsyn kanssa, joka oli joutunut makaamaan kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa (synnytyskanava oli alkanut avautua ennenaikaisesti) ja saanut siinä ohella ennenaikaisen babybluesin, perusmasiksen ja kuollut melkein tylsyyteen ja työkyvyttömyyteen (oma tulkintansa).

Mikä kumma siinä on, että nykyihminen ei juurikaan pysty viettämään leppoisaa tekemättömyyden aikaa itsensä kanssa, vaan ahdistuu ja masentuu välittömästi, kun pitäisi levätä tai nauttia omasta seurasta. Ymmärrän, että elätään supersosiaalisessa yhteiskunnassa, jossa kontaktiverkosto ja liittyminen monesti määrittävät asemaa yhteiskunnassa, mutta eikö välillä ole jokaisen pakko levätä ja olla yksin?

Osalle varmasti on raskasta, koska kyseessä on iso elämäntapamuutos. Jos on aina liikkunut, mennyt ja tehnyt, sen lopettaminen yhtäkkiä ulkoisen pakon sanelemana on aina pieni kriisi. Osa ehkä pelkää yksinoloa, koska siinä joutuu omien ajatustensa seuraan hyvin tehokkaasti. On aikaa pysähtyä miettimään itseään ja elämäänsä ja ehkä huomata jotain sellaista. mikä on unohtunut arkisen kiireen ja touhotuksen keskellä.

Kokemuksesta voin todeta, että parempaa aikaa omien ajatusten tutkiskeluun ei olekaan kuin sairasloma vaakatasossa. Kun ei voi tehdä mitää fyysistä, on tehtävä ajatustyötä tai muuten laukeaa kuuppa. Leikittävä mielikuvituksella, opiskeltava, tutustuttava itseensä sekä ympäröivän maailman ilmiöihin. Vuoden saikkuni aikana muistan lukeneeni ainakin 10 väikkäriä sekä lukeneeni ja perustaneeni useita kirjoja, blogeja ja foorumeita. Lisäksi opiskelin kieliä, kehitin bisnesideoita, kirjoitin kirjaa ja piirtelin. Eikä se ollut ollenkaan niin tylsää, mitä olin kuvitellut. Suuri muutos entiseen verrattuna mutta kaikkeen tottuu. Mutta että kaks kuukautta makaamista, sehän on aivan jumalattoman vähän! 😉 😉

Mainokset
Tagged with: , , , , , , ,
Kategoria(t): Arkista avautumista, Paskaäiti tilittää ja mokaa, Paskaläppää, Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: