Alkoi rasittaa aina täynnä oleva pakastin. Varma tapa tyhjentää turhakkeet on tehdä suolainen piirakka. Tässä ohje suolaiseen pohjaan, jonka kehittelin tänään:
POHJAAN:
3 dl vehnäjauhoa (tai vastaavasti spelttiä)
100 g voita
3 rkl haaleaa vettä
1 rkl sulatejuusto tms. levitettä (yrtti, aurinkokuivattu tomaatti tms.)
Maustetta, esim. suola, chili tai pippurisekoitus
MUNA-MAITO:
3 dl maitoa
2 kananmunaa (menee yhdelläkin, vähän jää löysäksi)
OHJE/POHJA:
- Nypi jauhot ja sulattamaton voi kulhoon
- Lisää vesi + levite + mausteet
- Tee taikinasta kiinteää, pistä uunivuokaan tai piirakkapohjaan, jonka halkaisija n. 30 cm (voitele, jos koet tärkeäksi)
- Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista pohjaa 10-12 min. 200’C keskitasolla
OHJE/SISUS:
Kaikki kaapista löytyvä palasiksi, kuutioiksi tai viipaleiksi:
- Herkkusienet (marinoin ne chilissä)
- Fetajuustokuutiot (murskasin)
- Peruna-sipulisekoitus (maustoin pippurilla)
- Punasipuli
- Lievästi kuivahtanut juusto (viipaloin osan, osan raastoin)
- Artisokka
- Aurinkokuivatut tomaatit
VIIMEISTELY:
- Kun sisus on valmis, päälle kaadetaan lopuksi maito-muna-seos, jota voi maustaa mielensä mukaan esim. pippurilla, chilillä tms.
PAISTO
- Uunissa keskitasoa ylempänä (about) n. 35 minsaa tai kunnes muna-maito -seos päällä on jäähtynyt
NAUTI RUOKA HITAASTI ETENKIN, JOS OLET RASKAANA! JÄTÄ POIS HIILIHAPOLLISET JUOMAT –> TURVOTTAA.
Ruoka sulaa kaksi kertaa niin kauan rööreissä, kuin tavallisesti ja voin vakuuttaa, että ähky ja närästys eivät ole hauskoja tunteita.
Vastaa