Totuttelua lapsukaisiin


Nyt on mennyt muutama päivä ultrasta ja olen oppinut elämään ajatuksen kanssa, että meistä tulee toivottavasti kerralla sitten suurperhe. 🙂 Laskettu aika on heinäkuun 20. mutta kaksoset tuppaa syntymään kuukatta ennen. Joidenkin selitysten mukaan johtuisi siitä, että he ovat siihen silloin jo valmiit ja elämä on rikkaampaa tuossa vaiheessa ahtaan kohdun ulkopuolella.

Olen lueskellut jonkin verran kaksoskirjallisuutta, koska kaksosuus kiinnostaa aivan eri tavalla kuin aiemin. Olen opiskellut psykologiaa ja sosiaalispykologiaa, joten ryhmädynamiikka ja vuorovaikutusopit tulevat tarpeeseen. Monikkoperheen arki on vähän erilaista kuin yhden lapsen kanssa. Vaikka fyysistä työtä on tietenkin enemmän, on monikkoudessa myös paljon etuja ja iloja, joita ei yhden lapsen kanssa pääse samalla tavalla kokemaan. Kaksoset sinänsä eivät ole mulle mikään erityinen juttu, vaikka asia pitää tietenkin huomioida, jotta arjen saa sujuvaksi. Lapset ovat jokatapauksessa yksilöitä ja sellaisiksi haluan heidät kasvattaakin.

Molemmille toivottavasti rakentuu vahva oma identiteetti ja minätietoisuus ja pyrin edistämään sitä ehkäisemällä kaksostenniputtamisen yhdeksi persoonaksi ja opetan muutkin heidän lähipiirissään ajattelemaan niin. Kaikista kauheinta olisi, jos esim. hoitajat tai joku läheisistä kutsuisi lapsiani kaksosiksi, eikä heidän omilla nimillään. Sama juttu pukeutumisen kanssa. Miksi heidät pitäisi pukea täysin samanalaisiin vaatteisiin ja oikein korostaa heitä kaksilona? Eihän siitä pikkulapselle mitään haittaakaan ole mutta vanhempaan lapseen se vaikuttaa. Ei mulla ainakaan ole tarvetta esitellä kaksikkoa minään ilmiönä, eikä ylikorostaa vallitsevaa tilannetta mitenkään muuten paitsi käytännön arjen sujuvuuden näkökulmasta.

Edit 2011/07: Mutta onhan tämä aika metkaa elämää… ;D

Taloudellisessa mielessä monikkoperheen arki ei eroa perheestä, jossa on useampia sisaruksia. Vanhempainrahakausi on 60 päivää pidempi mutta siihen se extra sitten jääkin. Toki lapsilisät yms. maksetaan kahdelta.
Nyt alkoi jokatapauksessa hurja säästäminen, sillä totesin taas kerran, että kaksosten tarvikkeiden hankkimnen on oikeasti KAKSI kertaa kalliimpaa! Ja jos haluaa päästää itsensä helpolla rahaamisen, nostamisen ja kantamisen suhteen, ei voi ostaa mitään halvimpia ja huonoergonomisimpia ratkaisuita. Mutta onhan tässä vielä aikaa oletettuun syntymään, eikä sitäkään ole kiveen nakutettu eli turha miettiä liikaa etukäteen. Vasta kun alkaa näyttää todennäköisemmältä, että molemmat lapsoset syntyvät kuin että eivät synny, aletaan tehdä konkreettisia järjestelyitä. Eikä asuntoratkaisut ole niistä ainakaan pienimmät. 😉 No, kyllähän me mahdutaan tähän vajaa 60 neliöön ainakin siihen asti, kunnes meillä on käveleviä ja liukasliikkeisiä lapsukaisia.

Työnimiltään he ovat Jani ja Petteri (8+5)

Mainokset
Tagged with: , , , ,
Kategoria(t): Arkista avautumista, Uncategorized
2 comments on “Totuttelua lapsukaisiin
 1. maria sanoo:

  Pakko jättää kommenttia; mun kaksospojat täyttää lokakuulla 4 ja he syntyi viikoilla 39+4.. 🙂 että ei aivan kuukautta ennen. Pömbe oli kyllä niin valtava jos tossa vaiheessa et oisin mielelläni synnyttänyt aiemminkin! 😀

  • onnipotkas sanoo:

   Moikka Inkku!

   Oih, sulla on jo niin isoi vesseleit! Ovatko vielä kiinni toisissaan vai onko jo jotain eriytymistä tapahtunut

   Mutta pitkälle meni sunkin raskautes. Kaikki mun lähiaikoina sunnyttäneet kamut ovat pääseet yli 36 viikon, et tulee väkisin mieleen, onko ennenaikaisuus sittenkään niin yleistä? 🙂

   P

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Tuplaäidin tervehdys!
Voiko yhteen elämään mahtua enempää tuplia: tuplatutkinnot tuplasti kesken, tuplataaperotytöt, tuplayrittäjyys, tuplaelämä ja tuplaniskavamma? Päärooleissa meidän perhe ja mun elämä, johon kuuluu vuonna 2011 syntyneet tuplatyttäret ja aviomies. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! - Päivi

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: